Tingsrydstandläkarna logo

Behandlingar

Vad nytt?

Arkiv

Implantatbehandling

 

Implantatbehandling eller käkbensförankrad behandling (KBF) kan vara ett alternativ när en, flera eller alla tandrötter saknas.

Istället för att hänga saknade tänder på angränsande tandrötter eller på tandköttet(vid avtagbara proteser) så borrar man in skruvar av titan i käkbenet. När de läkt fast, så kan skruvarna belastas med en enskild tandkrona eller bryggor och proteser, beroende på hur många skruvar som används, men också beroende på den enskilde patientens önskemål.

Här hos Tingsrydtandläkarna sätter vi huvudsakligen skruvar av Nobels tillverkning (Nobel Replace) men vi ombesörjer även behandling med skruvar från andra ledande tillverkare.

Priset kan variera mycket beroende på hur många och vilken sorts "skruvar" som används. För att kunna lämna en prisuppgift behöver vi göra en undersökning med röntgen, samt ha en diskussion med den enskilda patienten angående individuella förutsättningar, behov och önskemål.

Om du är nyfiken på om detta är något för dig så ring och boka en tid för konsultation eller gå in på någon av skruv-tillverkarnas hemsidor och se vad som kan göras. De har oftast bilder med hela behandlingsgången och förklarande text. Här är några länkar:

Nobel Biocare

Astra Tech

Straumann