Vårt team

På vår klinik arbetar vi delegerat och i team. Teamen består av tandläkare, tandhygienist och tandsköterska. Det innebär att alla hjälps åt för att du som patient ska få en bra och säker vård samt snabb service. När du kommer hit kanske du träffar en tandsköterska eller tandhygienist först som förbereder för tandläkaren som då snabbare kan starta rätt behandling. 

Maria Henriksson, Receptionist

Mia är vårt ansikte utåt. Bemannar vår reception, som är klinikens hjärta. Håller reda på allt och alla, och ser till att kliniken fungerar.

Jag är utbildad inom distribution och kontor i Växjö. Tidigare jobbat i butik och ordermottagning. Jobbar hos Tingsrydtandläkarna sedan 2000.


Bor med sambo, på en hästgård utanför Tingsryd. Fritiden ägnas mest åt hästarna, då båda döttrarna tävlar och tränar framgångsrikt i ponnytrav.

Pernilla Gustafsson, Tandsköterska 

Pernilla träffar ni mest hos Ylva och Eliann. Arbetar även med egna patienter/ teamtandvård.

Jag är utbildad undersköterska. Tandsköterskeutbildning klar 2003. Jobbat i ekonomisk förening inom folktandvården. Jag har varit hos Tingsrydtandläkarna sedan 2009.   

Bor i Linneryd med man, tillsammans har vi två vuxna barn.
Fritiden ägnas åt trädgård, natur och träning.
Kört 24 meters lastbil med släp på provbana i Södertälje och Göteborg.

Ylva Persson, Tandläkare

Ylva är ägare av Tingsrydtandläkarna sedan 2012.

Jag blev klar tandsköterska 1979. Efter två år i yrket gick jag vidare till tandläkarutbildningen och legitimerades 1987 i Umeå. Sedan dess har jag varit verksam inom länet men också utomlands i England. Fr.o.m. hösten 2008 arbetar jag hos Tingsrydtandläkarna.  

Har tre barn och ett barnbarn. På fritiden är det ridning och trädgård som gäller samt utförsåkning när tillfälle ges.

Linda Olofsson, Tandsköterska

Linda arbetar tillsammans med Ylva och Eliann, men även med egna patienter/teamtandvård. Ses också i receptionen.

Jag gick min tandsköterskeutbildning i Tingsryd och blev klar 2003. Har dessförinnan jobbat inom vården. Började arbeta på TIngsrydtandläkarna 2003. 

Bor i Tingsryd med sambo och två barn. 

Marie Karlsson, Tandsköterska

Marie träffar du oftast hos Ylva.  Arbetar även med egna patienter/teamtandvård. Ses också i receptionen.

Jag jobbade tidigare som undersköterska.  Gick sedan tandsköterskeutbildningen och blev klar 2003. Jobbade tidigare inom Folktandvården i Växjö, Ryd och Ingelstad. Började hos Tingsrydtandläkarna 2016. 

Bor i Tingsryd med man och har två vuxna barn. Fritiden ägnas åt träning och trädgård. Om tillfälle ges tas gärna ett bastubad med goda vänner.

Gitte Malmkjär, Tandhygienist

Gitte är vårt senaste tillskott på tandhygienistsidan. Hon jobbar med undersökningar, förebyggande tandvård och teamtandvård.

Jag blev färdigutbildad tandhygienist 1990, med tandsköterskeutbildning i botten.  Har jobbat i Älmhult sedan 1984, som sedemera var min arbetsplats i 33 år. Började hos Tingsrydtandläkarna i november 2017.

Bor i Häradsbäck. Är gift och har tre barn och ett barnbarn. Mitt stora intresse är mina hundar. 

Lena Persson, Tandhygienist

Lena jobbar med undersökningar, förebyggande tandvård och teamtandvård.

Jag utbildade mig först till tandsköterska. Efter ett år gick jag min tandhygienistutbildning i Kristianstad. Har jobbat på Folktandvården i Tingsryd och Ingelstad samt  på specialistklinik. Har jobbat hos Tingsrydtandläkarna sedan praktiken startade.

Jag är aktiv hos Tingsrydgymnasterna sedan barnsben.  Håller ofta i träning som står på schemat en gång i veckan för arbetskamraterna. Jag har spelat revy med Jarl Borssén och skurat Gustav Adolf statyn i Malmö med tandborste.               Är gift och har tre vuxna barn.

 

Eliann Oddbratt

Tandläkare

Eliann är vår nyaste arbetskamrat. Jobbar mest tillsammans med Pernilla och Linda.

Jag är utbildad och har jobbat tidigare som tandtekniker. Gick tandläkarutbildningen i Malmö och blev klar 2020. Jag strävar efter att patienten ska känna sig trygg, bekväm och involverad i det jag gör, och håller en lugn atmosfär i behandlingsrummet. Förklarar gärna vad vi gör under behandlingens gång.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Har nu träffat min stora kärlek, och flyttat ner till honom och hans tre barn som bor utanför Tingsryd. Älskar att baka och laga mat, men även målning. Att umgås med vänner och familj.

 

Fotograf personalbilder: Martina Wärenfeldt